Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Még június közepén egy gyors és nagy erejű esőzés miatt több mint egy kilométernyi szakaszon sárral, kövekkel öntötte el a lezúduló víz a vasúti pályát a Dömösi átkelésnél. Mintegy 70 méteren a vágány alatti töltés több helyen károsodott, az ágyazatot kimosta a hegyoldalról lezúduló víz. Az omlások során kb. 800 köbméternyi, 10-50 centiméteres darabokból álló kőtörmelék került a vasúti pályára. Több hétnyi munka után július 13-án, hétfőn Nagymaros és Szob között a Szent Mihály-hegyhez közelebbi vágányon - 40 km/h-s sebességkorlátozással - újraindulhat a vonatközlekedés.

A másik vágányon és a töltésoldalon folytatják a károk helyreállítását, ezért továbbra sem közlekedhetnek a vonatok. Hétfőtől módosított menetrend lép életbe a Budapest-Vác-Szob vonalon, és már csak néhány vonat helyett közlekednek pótlóbuszok Nagymaros és Szob között. A szobi vonalon a nemzetközi vonatok július 13-tól közlekednek, a 280-s számú és a 278-as Metropolitan EuroCity, a 477-es Metropol EuroNight és a 131-es Báthory EC vonatok kivételével, amelyek július 14-től indulnak. A nemzetközi járatoknak nem kell kerülő úton haladniuk, hanem Szobnál lépik át a határt - írja közleményében a MÁV-Start, amelynek honlapján további részletek olvashatók a menetrendváltozásokról.

A károk elhárítása eddig mintegy 150 millió forintba került, de a munka jelentős része még hátravan. Várhatóan a nyár végére fejeződik be a közúthoz közelebbi vágányzat helyreállítása, a rézsűt megtámasztó támfalak megépítése, hogy azon a sínpáron is megindulhasson a vonatközlekedés.