Több új út épül - itt a lista

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben tette közzé az ország több régiójában újranyitott verseny eredményét. A sok tételből álló munka végeredménye 3 milliárd 900 millió forint.
Németh Géza, 2019. február 21. csütörtök, 19:58
Fotó: Pixabay

Több kerékpárút is épül, illetve megújul a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, bár ezek adják a kisebb részét a 3,9 milliárd forintos tendernek. A pénz felét az M1-es autópálya viszi el.

  • A feladatok között több kerékpárút is szerepel. A Zalaegerszeg és Zalalövő közötti kerékpárutat a  Duna Aszfalt Kft. építheti meg 50 millió 885 ezer forintért.
  • A Kecskemét nyugati kerékpárút kivitelezője a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. 192 millió 988 millió forintért.
  • A Szentendre és Budakalász közötti kerékpárútat felújítani kell. Ezt a Strabag Általános Építő Kft. és a Strabag Építő Kft. teheti meg 52 millió 881 ezer forintért.
  • Az egyéb munkák közül legnagyobb falat az M1-es autópálya Hegyeshalom felé tartó oldalának az 54-es és a 60-as kilométerek közötti felújítása. Ennek nyertese a Colas Út Zrt. 1 milliárd 688 millió forinttal.
  • A Mindszent és Hódmezővásárhely közötti összekötő utat a Duna Aszfalt és a Hódút újítja fel 508 millióért. Jut még egy nagyobb falat a Strabag említett két cégének, ez a Devecser és Pápa közötti út felújítása 137 millió forintért.

HOZZÁSZÓLÁSOK