A valasz.hu az információt igazoló okiratot a cégbíróságon találta meg. A bank és Vajna cége november 27-én, pénteken kötött kölcsönszerződést, amelynek értelmében az Eximbank 21 millió eurónyi, azaz 6,72 milliárd forintnyi versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt nyújt a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészének tulajdonjoga megszerzésének finanszírozása céljából.

Ahhoz, hogy az Exim zálogjogosultságát bejegyezzék a cégbíróságon, a Fővárosi Törvényszéknek is el kellett küldeni a bank és a Vajna-cég közötti zálogszerződést, tehát az információkat ma már nyilvános dokumentumok bizonyítják - olvasható az újságban.

A kaszinóüzemeltetés kizárólagos jogával rendelkező Andy Vajna 2,5 millió forintot és nyolcmillió eurót már korábban átutalt a Magyar Broadcasting Co. számláira, tehát a hitel mellett 2,5 milliárd forintnyi saját pénzzel is beleszállt a buliba.

Szijjártó Péter, az Eximbankot felügyelő külgazdasági miniszter a múlt héten még azt mondta az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt: "az Eximbank semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott közpénzhez köthetően".