Valami bűzlik Gyöngyös térségében

A nagynyomású földgázszállító rendszert üzemeltető FGSZ Zrt. technológiai műveleteket végzett kedden Gyöngyös térségében, amelynek következtében rövid ideig vélhetően több szagosító anyag került a földgázszállító rendszerbe, a hibát vizsgálják - közölte a FGSZ és a Tigáz közös közleményben szerdán.
MTI, 2016. augusztus 24. szerda, 18:40
Fotó: Reuters

A tájékoztatás szerint a túlszagosítás önmagában nem okoz veszélyhelyzetet, de a fogyasztási pontokon a megszokottnál intenzívebb szaghatással jár. Ettől függetlenül nem zárható ki a valós gázszivárgás veszélye, ezért arra kérik a fogyasztókat, ha a szokásosnál nagyobb mértékű gázszagot érzékelnek, keressék meg a Tigáz-DSO Kft. diszpécserszolgálatát (+36 80 300 300), a gázüzemű készülékeket, az előttük lévő elzárót kapcsolják ki, szükség esetén szellőztessék a helyiséget.

A Tigáz-DSO Kft. megemelte a szolgálatot teljesítők létszámát, hogy a bejelentéseket mielőbb ki tudják vizsgálni.

A tájékoztatás szerint az érintett települések Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Gyöngyösoroszi, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Nagyréde és Mátrafüred, az FGSZ üzemviteli műveletekkel minimalizálja a fogyasztók lehetséges érintettségét.

HOZZÁSZÓLÁSOK