Van jobb az állam által garantált áthidaló kölcsönnél?

Az év elejétől tapasztalták - mondták el az UniCreditnél -, hogy ügyfeleik egy részének nehézsége adódott hitele törlesztésével, ezért - összhangban a Pénzügyminisztérium a devizaalapú hitelt felvevők megsegítéséről szóló kezdeményezésével (amihez egyébként ez a bank is már tavaly novemberben csatlakozott) - tavasszal elkészítették kibővített hitelkönnyítő csomagjukat.
NAPI, 2009. július 28. kedd, 12:31
Fotó:

Ennek keretében személyre szabott megoldást ajánlanak fel. A program igen fontos része, hogy a bank nemcsak azokat az ügyfeleit keresi közvetlenül meg, akik már késtek devizaalapú jelzáloghitelük törlesztésével, hanem megelőzési céllal mások számára is felajánlja a hitelkönnyítést.

A lehetőség nyitva áll a devizaalapú hitellel és a forint-jelzáloghitellel, illetve személyi kölcsönnel rendelkező ügyfeleik számára egyaránt. A hitelkönnyítés igénybevételének nincsenek előfeltételei. Ilyen esetekben a szerződésmódosításért nem számítanak fel semmilyen díjat, ráadásul - néhány speciális eset kivételével - nem kérnek extra biztosítékokat és persze vételi jogot sem jegyeznek be.

Az FHB arról tájékoztatta lapunkat, hogy jóval az állami áthidaló kölcsön előtt létrehozott egy ügyféltámogató programot, amelyben a ma életbe lépő állami konstrukciónál szélesebb körű lehetőségekből lehet megoldást összeállítani az ügyfelek számára.

A CIB arról számolt be, hogy úgynevezett megoldás hitelével akár három éven keresztül lehetőség van csökkentett törlesztőrészlet fizetésére.

Az UniCredit hitelkönnyítő megoldásai közül a legnépszerűbb a türelmi idő és a futamidő meghosszabbítása. Az életbiztosítással kombinált, illetve türelmi idős kölcsönöknél a banknak fizetendő törlesztőrészletet a 2008. szeptemberi törlesztőrészlettel megegyező szintre tudják csökkenteni és fix összegben meghatározni.

A Raiffeisennél a személyi kölcsön esetében a futamidő-növelés, jelzáloghitelek esetében a törlesztőrészlet ideiglenes csökkentése a leggyakrabban igényelt megoldás jelenleg.

Intenzív az érdeklődés az OTP saját adósvédelmi programja iránt - tájékoztatták lapunkat. A legnagyobb magyar banknál főleg a törlesztőrészlet átmeneti csökkentését igénylik az ügyfelek. Mint elmondták: az adósvédelmi programban részt vevők sok esetben a tényleges késedelem előtt már felkeresik a bankfiókot.

A CIB-nél azt tapasztalják, hogy sok, törlesztési nehézséggel szembesülő ügyfél nem keresi fel időben bankját. Ezért maguk próbálják meg minden lehetséges csatornán elérni az ügyfeleket, hogy minél előbb elkezdhessék a leginkább megfelelő átütemezési megoldás kialakítását. Szinte minden bank igyekszik egyébként előre feltárni, kinél adódhatnak törlesztési gondok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sengá, 2009.07.28 17:24

Az állam által garantált áthidaló kölcsön és FHB? Az ügyintéző azt sem tudta miről beszélek. Nem mondhatnám, hogy ügyfélbarát bank. Sőt, miattuk kerültem nehéz helyzetbe. Több, mint 3 éve vettem fel a banktól Fundamentával kombinál kedvezményes lakáshitelt, akkor 6,85%kamatot+1,5%kezelési költséget állapított meg. Jelenleg : 9,99 % kamat+1,5 % kezelési költséget fizettet velem, mert régi megbízható ügyfélként pontosan törlesztek. Így működik ma Magyarországon egy ügyfélbarát bank?
Pikantériája az esetnek, ha most vennék fel normál
lakásáshitelt FHB-nál a thm:9.41% ???????
Az év elején az FHB komoly állami támogatást kapott a tiszteséggel adózó állampolgárok adóforintjaiból. Valóban rendelkezik a bank ügyféltámogató programmal? Nekem a megélhetésemet ellehetetlenítik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mad Max, 2009.07.28 12:45

Teljesen mindegy, hogy honnan kapja valaki a hitelt, ha már bajba került! A "bankárokkal közösen kiválasztott megfelelő megoldás" biztosan csak a bankoknak jó! Szerintem a futamidőt kellene meghosszabbítani, amivel a tölesztőrészlet csökkenne, de nem csak két vagy károm évre, hanem folyamatosan
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html