Az átadást a tavalyi országgyűlési választások előtt egy hónappal tartották, s az ügynek olyan nagy jelentőséget tulajdonítottak, hogy az ünnepségen Orbán Viktor is beszélt.

Az arra autózók láthatják, hogy most egy, az út felett átívelő hidat aláállványoztak - írja a lap.

A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. szerint az történt, hogy az őszi esőzéseket követően vízmegállást tapasztaltak a hídon. Az okok vizsgálata folyamatban van. A munkálatok várhatóan legkésőbb jövő tavasszal elvégezhetők lesznek. Mivel a meghibásodás a jótállási időszakban történt, minden felmerülő költség a vállalkozót terheli.

A kormány 28 milliárd forintot adott a 9,4 kilométer megépítésére, amit az SDD Konzorciuma, a Dömper Kft. cseh és szlovák érdekeltségű partnereivel, a Subterra-Raab Kft.-vel illetve Pannon-Dobrastrav Kft.-vel végzett el.

Az SDD a 2014-ben kezdett beruházás mindkét ütemét elnyerte, a 2016-ban kezdett másodikat, amelyre  most a javítás esik, hirdetmény nélküli közbeszerzési eljáráson vitték el. A konzorcium utólag kétszereplőssé vált: a Pannon-Dobrastav 2018. májustól ugyanúgy Abronits (Abronics) Róbert érdekeltségébe tartozik, mint a Dömper Kft. is.