A cég honlapján olvasható tájékoztatás szerint az utazási iroda "2010. december 20.-tól megszünteti utazásszervezői és utazásközvetitői tevékenységét. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy ezt a helyzetet elkerüljük, de ez a jelenlegi gazdasági helyzetben sajnos nem sikerült."

A közlemény szerint a cég minden egyes külföldön tartózkodó utasa hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik, így egyetlen utas sem marad külföldön.

A menetrend szerinti járatokra Aeroviva repülőjeggyel rendelkező utasok repülőjegye - az utazás dátumától függetlenül, odaútra és visszaútra egyaránt - érvényes marad.

Az utazásszervező kártérítési kötelezettségét (beleértve a charter járatokra szervezett utazásokat) - a vonatkozó kormányrendeletben előírtak szerint - az Aeroviva Kft. vagyoni biztosíték biztosítása alapján a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe (1143 Budapest, Stefánia út 51. Tel.: 061-4601400) vállalja át.

Dénes Attila, a QBE vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: az Aeroviva vagyoni biztosítéka 494 millió forint.

Hozzátette, hogy a bejelentés mindenkit meglepett, de már megkezdték az információ- és adatgyűjtést arról, hogy hány utast, hogyan érint a csőd. Felmérik azt is, hogy a kint tartózkodóknak, illetve azoknak, akik a csőd miatt nem tudnak elutazni, milyen problémáik, visszatérítési igényeik vannak.


A Turizmus Online helyszínen járt munkatársa megállapíthatta, hogy az iroda ma már valóban nem nyitott ki, a kirakatokat lefüggönyözték. A jelek szerint hoppon maradhat az RTL Klubon futó X-Faktor, és a TV2 Megasztár című televíziós tehetségkutató műsor nyertese is, akiknek korábban az Aeroviva ajánlott fel nyereményként egy-egy egzotikus tengerparti utazást.

A hirado.hu szerint az Aeroviva már vasárnap behívatta a dolgozóit, hogy közöljék velük: megszűnik a munkahelyük. A portál úgy tudja, az iroda már pénteken azt mondta próbaidős munkatársainak, hogy hétfőtől nem tartanak igényt a munkájukra. Arról, hogy az irodának mennyi külföldön tartózkodó utasa van egyelőre nincsenek információk, ahogy arról sem, hogy az iroda pontosan mennyi befizetést tart nyilván.