Vezérváltás a Generali-Providenciánál

Pálvölgyi Mátyás 2011. június 30-val lemondott a Generali-Providencia Biztosító operatív elnök-vezérigazgatói posztjáról - közölte a biztosító. Az elnök-vezérigazgatói feladatokat 2011. július 1-vel Erdős Mihály, az igazgatóság stratégiáért és kockázatkezelésért felelős tagja veszi át, Pálvölgyi pedig a felügyelőbizottság elnöki feladatait látja el, átvéve Jaroslav Mlynar posztját.
NAPI, 2011. május 10. kedd, 11:19
Fotó:

A leköszönő elnök-vezérigazgató továbbra is tagja marad a Generali PPF Holding igazgatóságának, ahol a cégcsoport regionális stratégiai fejlesztésén munkálkodik. Egyidejűleg a biztosító igazgatósági tagjai is további feladatköröket kaptak a társaság regionális központjától és valamennyien vezérigazgató-helyettesi pozícióban folytatják munkájukat.

Erdős Mihály egy éve a vezérigazgató stratégiai tanácsadója, idén áprilistól pedig az Igazgatóság stratégiáért és kockázatkezelésért felelős tagja. Erdős Mihály 2010. júliusa óta az Európai Utazási Biztosító (EUB) elnök-vezérigazgatója. A kinevezésekre a PSZÁF-engedély birtokában kerülhet sor.


A biztosító igazgatósági tagjai is további feladatköröket kaptak a társaság regionális központjától. A nem-élet üzletágat vezető Ilics László alelnök és vezérigazgató-helyettes, valamint az életbiztosítási üzletágat vezető Paál Zoltán - aki 2011. július 1-től vezérigazgató-helyettesként folytatja tevékenységét a biztosítónál - felkérést kapott a Generali PPF Holding vezérigazgatójától az üzletág régiós szakmai kompetenciaközpontjának és tudásbázisának kialakítására. További, az igazgatóság tagjait érintő változás, hogy Hegedűs Anna 2011. július 1-től vezérigazgató-helyettesként irányítja a biztosító pénzügyi területeit.

HOZZÁSZÓLÁSOK