Vezetőváltás az Audi Hungariánál

Les Zoltánt nevezték ki az Audi Hungaria Zrt. új járműgyártásért felelős igazgatósági tagjává, az eddig igazgató, Arnd-Robert Sponagel visszatér az Audi AG központjába, és átveszi az ingolstadti járműgyártás vezetését - adta hírül az autógyártó.
Domokos László, 2019. július 1. hétfő, 10:33
Fotó: Audi

Az új vezető az Audi Hungaria analízis- és előszériacentrumából érkezik, ahol a győri modellek sorozatgyártásának előkészítését támogatta. A mérnök végzettségű Les Zoltán 22 éve erősíti az Audi csapatát.

A 48 éves szakember gépészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Még 1997-ben szériatervezőként kezdte pályafutását az Audi Hungaria járműszereldéjében, 2000-ben átvette a járműszerelde vezetését. Majd 2008-ban Ingolstadtba váltott, ahol a járműgyártás területén töltött be vezetői feladatokat, 2010-ben tért vissza az Audi Hungariához a szerelde, logisztika és előszéria területek vezetőjeként. A teljes gyártási mélységű járműgyár 2013-as megnyitásakor a járműszereldét irányította, 2016-tól az analízis- és előszériacentrumot vezette.

Elődje, Arnd-Robert Sponagel visszatér Ingolstadtba a járműgyártás vezetőjeként.

HOZZÁSZÓLÁSOK