Világcég vette meg az Oscar-esélyes magyar filmet

A független filmek forgalmazásában világelső Sony Picture Classics vásárolta meg Szász János A nagy füzet című alkotását – e cég fogja bemutatni is Észak-Amerikában.
Napi.hu, 2014. január 3. péntek, 13:42
Fotó: Napi.hu

A Sony Picture Classics többek között Woody Allen, Jim Jarmusch, Mike Leigh, Richard Linklater, Pedro Almodovar és Michael Haneke nagysikerű alkotásait forgalmazta a közelmúltban.

A nagy füzet (Le Grand Cahier) a második világháború idején egy határszéli faluban a nagymamájuknál nevelkedő és a könyörtelen világban túlélni igyekvő ikerpár megrázó története. A film komoly nemzetközi szereplőgárdát vonultat fel. A kilencedik nap és A bukás című német filmekből ismert Ulrich Matthes mellett a dán Ulrich Thomsen (Születésnap, Testvéred feleségét, Egy jobb világ, Ópium), Andorai Péter, Derzsi János, Bognár Gyöngyvér, Kovács Lajos és Tóth Orsi is szerepel az új Szász-filmben. A nagymama szerepében a Jászai Mari-díjas és Kossuth-díjas, Nemzet Színésze címmel kitüntetett Molnár Piroska látható. A filmet az Oscar-jelölt osztrák operatőr Christian Berger fényképezte.

A nagy füzet nemzetközi premierje alkalmával elnyerte a Karlovy Vary filmfesztivál fődíját, a Kristály Glóbuszt, azóta világszerte a legrangosabb nemzetközi filmfesztiválok hívták meg programjukba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.01.03 20:38

...nem lehetne esetleg egyszer más témával ide bekerülni ...,Szabó István Mephisztója is szintén zenész..,uncsi már ez !!!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html