Visszavonták a hévízi gyógyfürdő támogatását

Visszavonta a hévízi gyógyfürdő fejlesztéséhez nyújtott mintegy másfél milliárd forintos támogatását a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (NYDRFÜ).
Leszák Tamás, 2010. augusztus 27. péntek, 09:53
Fotó:

A Napi Gazdaság pénteki számának cikke

Az indoklás szerint az ötmilliárd forint összköltségű projektben a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. nem teljesítette a vonatkozó rendeletekben előírtakat. A társaság a támogatási szerződés aláírása után másfél évvel sem rendelkezik kivitelezési szerződéssel, és a korábban megítélt támogatásból csak minimális összeget tudott lehívni - közölte a NYDRFÜ. Az ügynökség közreműködő szervezetként eláll a kiemelt projekt támogatási szerződésétől.

Hegedűs Lajos, a kft. ügyvezető igazgatója lapunk kérdésére a hivatalos tájékoztatás kézhezvétele előtt nem kívánt nyilatkozni a döntéssel kapcsolatban. Vértes Árpád, a város polgármestere elmondta, meglepő a felfüggesztés, mivel jelenleg is folynak a tárgyalások a projekt felülvizsgálatáról. Az ötmilliárd forint összköltségű beruházás a terápiás centrum hatezer négyzetméteres bővítését, 14 új rekreációs és gyógyterápia bevezetését tűzte ki célul. A pályázati dokumentáció szerint 25 százalékos forgalomnövekedést várt a projektgazda a fejlesztéstől, ami 84 új munkahelyet hozott volna létre.

A korábbi tervek szerint jövő novemberre kellett volna elkészülnie a központnak, egy 25 méteres uszodával, a téli fürdő és a szakrendelők felújításával. A beruházás az egészségügyi intézmény elavult gépparkjának lecserélését és számos kiszolgáló létesítmény korszerűsítését is tartalmazta, a komplexum több épületét három-, illetve négycsillagossá téve.

HOZZÁSZÓLÁSOK