Reméljük, nem rendelt ebből a webáruházból - ha igen, ne várja a terméket

Egy magyar webáruház itthon és Európában akár 2500 embert is átverhetett. A cég elérhetetlen, a feljelentések pedig özönlenek a rendőrséghez – írja a 24.hu.
Dzindzisz Sztefan, 2019. január 16. szerda, 10:00
Fotó: Shutterstock

Itthon mintegy 200, Európa szerte pedig mintegy 2500 ember rendelt az Euro Shop Market nevű webáruháztól különböző elektronikai eszközöket, úgy, hogy azok sosem érkeztek meg. Néhányan ráadásul több százezer forint értékben.

A webshopból rendelőknek gyanús lehetett volna, hogy a cég saját közlése is azt írta, hogy "áruházunkban lehetőség van banki átutalásra, bankkártyás fizetésre, többféle elektronikus fizetésre. A vásárlás teljes összegét előre kell teljesíteni, utánvétel nincs."

Nem ez volt az egyetlen gyanús a honlapon: ott minden nap Black Friday van, ráadásul egyetlen telefonszám sincs megadva az oldalon.

A pórul jártak egy Facebook-csoportot is alapítottak, próbálták elérni a céget, ám sikertelenül, mert az egy székhelyszolgáltatóhoz volt bejelentve. Végül többen a rendőrséghez fordultak, mondván az őket ért kárt elérte a 19 millió forintot. A rendőrség a lap megkeresésére azt írta, hogy több sértett feljelentése alapján csalás miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Józsi1111, 2019.01.16 14:59

Úgy látszik a hiszékeny emberekből mindig van elég.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html