Új gyorsforgalmi utat kap Nyugat-Magyarország, elindult a tervezés

Három cég, a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., a Pannonway Építő Kft., valamint az Uunitef'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. tervezheti az M76-os autóút Zalaegerszeg és Körmend közötti szakaszát, nettó 398 millió forintért. A becsült ellenérték 417,7 millió forint volt.
Németh Géza, 2020. július 15. szerda, 13:58
Fotó: Stocksnap

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A 2x2 sávos, középen fizikai elválasztással készülő út tervezési sebessége 110 kilométer óránként, a hossza pedig 28 kilométer. Az M76-os autóút Zalaegerszeget és a sármelléki Hévíz-Balaton nemzetközi repülőteret, Magyarország harmadik legfontosabb nemzetközi repülőterét köti be az ország autópálya-hálózatába, emellett gyors elérhetőséget biztosít a Balatonra, Budapestre, Ausztriába és a régiós székhelyekre is.

Indult még a tenderen az Utiber Közúti Beruházó Kft., a TURA-Terv Mérnökiroda Kft., a Roden Mérnöki Iroda Kft.  és az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. is.

A NIF közzétette még a 74-es számú főút Vasvárt elkerülő szakaszára kiírt tervezési tender eredményét is. Ezt az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. nyerte nettó 123,8 millió forintos ajánlattal.

HOZZÁSZÓLÁSOK