Az északkeleti országrészben péntek estig több hullámban, változó intenzitással várható havazás, havas eső –jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

  • Kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye térségében,
  • illetve Hajdú-Bihar északkeleti részén,
  • a Bodrogközben,
  • valamint nagyobb valószínűséggel Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti részén síkvidéken 5 centimétert, lokálisan,
  • illetve a Zempléni-hegységben péntek estig 10 centimétert is meghaladó friss tapadó, olvadozó hóréteg gyűlhet össze.

Csütörtök délutántól, estétől a Bükkben és a Mátrában is havazásba válthat a csapadék, a magasabban fekvő részeken néhány centiméteres hóréteg alakulhat ki.

Téli, balesetveszélyes útviszonyokra kell készülni

Felhívták a figyelmet arra, az erős északi, északkeleti szél csütörtökön napközben a Bodrogközben és Szabolcsban hordhatja a havat.

Jelenleg havazik Miskolcon, Debrecenben, Nyírbogáton, Bátorligeten és Nyírkárászon, itt már 7 centiméteres a hóvastagság.

Szalagkorlátnak csapódott egy autó az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, Nyíregyháza térségében, ezért a sztráda egy sávját lezárták. a környéken szakad a hó

– közölte csütörtökön az Útinform.

baleset miatt az autópálya 217-es kilométerénél a belső sávot zárták le. Az autósoktól azt kérték, hogy a havazás miatt a térségben vezessenek a téli útviszonyoknak megfelelően.

 

Jöhet vissza a téli gumi, ránk szakad a hó az ünnepekre

Jelentős havazásra figyelmeztet a Magyar Közút. Úgy készülnek, hogy az utakon hóeltakarításra lesz szükség, az autósokat pedig arra kérik, hogy óvatosan vezessenek, miután a többség már nyári gumikkal közlekedik. Bővebben>>>