A KSH kedden reggel előzetes adatokat közöl a tavalyi negyedik negyedéves magyar GDP alakulásáról. A megelőző negyed 1,7 százalékos bővülése után 1,8 százalékos pozitív adatot várnak az elemzők éves összevetésben.

A statisztikai hivatal ugyanekkor a januári inflációs számokat is publikálja. Éves szinten 4,3 százalékos pénzromlási ütemet valószínűsítenek a prognózisok, a megelőző 4,7 százalékot követően.

Emellett az ipari 2010 decemberi - és egész éves teljesítményéről is nyilvánosságra hoz adatokat a KSH.

A Magyar Nemzeti Bank a magyar devizapiac januári napi átlagos forgalmáról jelent a rezidens hitelintézetek jelentései alapján.

Az MNB az egyéb monetáris pénzügyi intézmények által a tavalyi negyedik negyedévben a nem pénzügyi vállalatoknak nyújtott hitelek alakulását ismerteti nemzetgazdasági ágazatok szerint.

Az Államadósság Kezelő Központ háromhónapos diszkont kincstárjegyeket hirdet meg értékesítésre 45 milliárd forint értékben. A legutóbbi hasonló futamidejű aukción 5,96 százalékos hozamszint alakult ki.

A hajnali órákban Ázsiából érkezhetnek jelentős hírek: a Bank of Japan kamatdöntő ülést tart, Kínában fogyasztói és termelői árindexet publikálnak, majd ismét Japánban ipari termelési számok kerülnek napvilágra.

Németországban reggel kilenc órakor előzetes adatokat közölnek a 2010 negyedik negyedéves GDP-ről; elemzők 4,1 százalékos év/éves bővülést várnak a megelőző 3,9 százalék után.

Délelőtt 11órakor az eurózóna tavalyi negyedik negyedéves előzetes GDP-adatai érkeznek; itt 1,9-ről 2,1 százalékra gyorsuló bővülést várnak az elemzők éves összevetésben. Negyedéves összevetésben 0,3-ról 0,4 százalékosra gyorsulhatott a növekedés.

Ugyanekkor az euróövezet decemberi külkereskedelmi mérlegéről is képet kaphatunk.

Még mindig 11 órakor német és eurózónás ZEW-indexek is megjelennek; előbbi esetben enyhén, utóbbiban jelentősebben javuló mutatókat várhatunk.

Délután több amerikai makrogazdasági indikátorra lesz érdemes figyelni. Fél háromkor érkezik a januári importárindex; havi összevetésben 1,1-ről 0,8 százalékosra lassulhatott az emelkedés üteme.

Ugyanekkor az USA kiskereskedelmi forgalmáról is jelentenek: januárban fél százalékkal bővülhetett a forgalom a decemberi 0,6 százalékos élénkülést követően.

Februári feldolgozóipari mutatót is közzé tesznek az Államokban ugyanekkor.

Délután háromkor a decemberi nettó, hússzú távú tőkeáramlásról érkeznek adatok, négy órakor pedig februári lakáspiaci indexet és üzleti készletadatokat ismertetnek a tengerentúlon.