A franciaországi terrorcselekményekkel foglalkozó párizsi különlegés ügyész hivatala azt állítja, hogy megölték azt a személyt, akit korábban a Strasbourgban elkövetett támadás merénylőjeként azonosítottak. A karácsonyi vásáron elkövetett, négy halálos áldozatot követelő támadás gyanúsítottját, a már korábban szélsőséges veszélyforrásként nyilvántartott 29 éves Charif Chekattot a RAID nevű terrorelhárításra szakosodott egység emberei akarták igazoltatni Strasbourgban csütörtök este. A férfi a rendőrökre tüzet nyitott, de a járőrök agyonlőtték - számolt be az AP hírügynökség.

A Chekatt által elkövetett támadást az Iszlám Állam propaganda csatornája, az Amak a saját katonájaként állította be, akinek az volt a feladata, hogy olyan országokban kövessen el támadásokat, amelyek katonákat küldtek a terrorszervezet ellen harcoló nemzetközi koalícióba. A France24 tudósítása azonban felhívja a figyelmet, hogy az Iszlám Állam semmilyen bizonyítékot nem mutatott be, amely alapján a 29 éves férfi elköteleződését a dzsihadistákhoz igazolhatná.

Csütörtök este a párizsi ügyészség azt is bejelentette, hogy egy újabb, ötödik gyanúsítottat is előállítottak az ügyben. Az ügyészségi közlés szerint a férfi Chekatt "környezetének" a tagja, de nem rokona.

Christophe Castaner belügyminiszter pénteken a helyszínre utazik, várhatóan délelőtt 11-kor újra megnyitják az emberek előtt a karácsonyi vásárt.