Apartmanokat, sorházat és mobilházakat építene a balatonakali vízparti naturista kemping helyére a terület új tulajdonosa – tudta meg a 24.hu. Molnár Tibortól, az Inter-Art Home Kft. ügyvezetőjétől. Nem szeretne a jelenleginél nagyobb beépíthetőséget, az érvényben lévő 10 százalékot használná ki. A terület egy részére képzelte el az apartmanokat és a sorházat, a másik részén pedig a turisták számára tarthatnak fel mobilházakat - mondta.

Nagyon valószínű, hogy sátras kempingezőket nem fogadnak majd a területen. A beruházást közműfejlesztéssel kezdik, és szeretnének „öblöket” is kialakítani, a nádast pedig megritkítanák, hogy a víz megközelíthető legyen. Ennek érdekében már felvették a kapcsolatot a hatóságokkal. Alapvetően „zöld identitású” beruházást szeretnének.

A Levendula Naturista Kemping 2006-tól működött nudista kempingként, ez év elején a tulajdonosok eladták a területet, a nyáron már nem is fogadott vendégeket. Balatonakalinak néhány évvel ezelőtt még három kempingje volt. A volt Strand-Holiday helyén jelenleg is apartmanházak épülnek, a védett nádast pedig letarolták. A háromból egy kemping maradt, ezt Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó cége vásárolta meg még 2017-ben.