Nem mindennapi bűncselekményről számolt be a pozsonyi Új szó: Szlovákiában egyelőre ismeretlen tettesek felrobbantottak három pénzautomatát (ATM).

Mivel a robbantásokra szinte egy időben került sor, a szlovák rendőrség nem zárja ki, hogy a három robbantásos rablás mögött egy csapat állhat. A Nagyszombati kerületben Sopornya községből röviddel hajnali négy előtt kapott bejelentést a rendőrség, hogy ismeretlen tettesek feltörtek egy pénzautomatát. A rendőrség tájékoztatása szerint a tettesek autóval érkeztek a községbe, majd ismeretlen robbanószerek segítségével felrobbantották az automatát. A robbantáskor az épület is megsérült, a keletkezett kár nagysága még nem ismert. Szerdára virradóra a Nyitra megyei Vicsápapátiban is felrobbantottak egy pénzautomatát. A hatóságok rablási kísérlet és rongálás vádja miatt indítottak büntetőeljárást. A harmadik, ugyancsak robbantásos rablást Kassa megyében, Torna községben követték el. 

Az előzetes vizsgálatok szerint Tornán legalább három tettes veszt részt a rablásban. A pénzautomata és az épület a robbantás során jelentősen megsérült, az előzetes becslések szerint a keletkezett kár a 77 ezer eurót is eléri. A tettesek azonban pénz nélkül távoztak, nem tudták kiüríteni az automatát. Szerencsére senki sem sérült meg a robbantásban, de ettől függetlenül nagy erőkkel dolgozunk az elkövetők felkutatásánˮ