A világ egyik vezető ipari dróngyártója, a TTA egy 1000 drónból álló flottával küzd a Kínában terjedő koronavírus ellen - közölte a cég. A TTA M6E-1 típusú 10 literes tartállyal rendelkező permeteződrónok egy klór tartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékét juttatják ki a vírus által érintett területek falvai fölött.

Egy drón egy nap maximum nagyjából 40 hektárt tud lefedni, így egy nap átlagosan egy falu területét képes lepermetezni. A drónokat a gyártó által speciálisan kiképzett pilóták és a kínai hadsereg drónpilótái kezelik.

A drónos permetezés azon túl, hogy segít az épületek és tereptárgyak fertőtlenítésében, fontos szerepet tölt be abban, hogy az olyan potenciális vírushordozó madarak és emlősök, mint például a patkányok és egyéb rágcsálók minél kisebb eséllyel kerüljenek kapcsolatba a koronavírussal.

Kínában sokezer permeteződrón dolgozik a földeken a tavasztól őszig tartó szezonban, több millió hektárnyi területen végezve növényvédelmi munkát. A műveletek két napja kezdődtek, és mintegy 2000 falu fertőtlenítése történt meg eddig.