Szlovákiában a komáromi kórház a romló járványhelyzet miatt péntektől korlátozza a beteglátogatást - adta hírül a pozsonyi Új Szó. A kórház igazgatója, Miroslav Jaška közölte, hogy a kórházban a járványhelyzet jelenleg nyugodt. Az Covid-osztályukon négy beteget ápolnak, intézkedéseiket kizárólag megelőzésként hozták.

Megelőzésként a Nyitrai kerület legtöbb egészségügyi intézménye a komáromi kórházhoz hasonlóan döntött.Az utóbbi tájékoztatása szerint a látogatás csak kivételes esetekben engedélyezett, például a súlyos, életveszélyes betegség miatt ellátásban részesülő betegeknél, illetve súlyos állapotban lévő, haldokló pácienseknél.

Hozzájuk papok érkezhetnek az utolsó kenet feladása érdekében. Néhány esetben a látogatást az osztály vezetője is megengedheti. A családtagok 14:00 és 15:00 órák között adhatják majd le a hozzátartózójuknak szánt csomagokat.

Több mint hétszáz fertőzött

PCR-tesztekkel 709 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak június 7-én Szlovákiában. A halálos áldozatok száma hárommal nőtt – derül ki az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) weboldalán közzétett adatokból.

A kritikus napon 1594 mintán végezték el a tesztelést, ebből mutatták ki több mint hétszáz esetben a betegséget PCR-tesztek segítségével – a járvány kezdete óta igazolt fertőzöttek száma így 1 799 763-ra emelkedett Szlovákiában. A koronavírus szlovákiai halálos áldozatainak száma ezzel összesen 20 157. Eddig összesen 7 186 103 PCR-tesztet végeztek az országban.