Thomas Oppermann a ZDF-nél egy vasárnap esti televíziós felvétel közben esett össze hirtelen - írja a DW. Az SPD politikusát kórházba szállították, de az életét nem tudták megmenteni.

A Bundestag alelnöke a DW szerint hétfőn hunyt el. Thomas Oppermann 66 éves volt.

Oppermann halálhírét párttársa, Hubertus Heil munkaügyi miniszter és a közszolgálati televíziós csatorna is megerősítette hétfőn.

Oppermann a politikai karrierjét 1980-ban kezdte Alsó-Szászországban. Mielőtt a nemzeti szintre lépett volna, Alsó-Szászország tudományért felelős minisztere volt. Oppermann augusztus végén jelentette be, hogy nem indul újra a közelgő szövetségi választásokon. "Az alsó-szászországi parlament és a német Bundestag tagjaként végzett 30 éves munka után most jött el a megfelelő alkalom arra, hogy valami másba fogjak és új projekteket vállaljak" - mondta.

Oppermann 2013 és 2017 között az SPD parlamenti csoportjának elnöke volt. Göttingeni választókerületi választásokat egymás után négyszer nyerte meg. Az utóbbi időben Oppermann a Bundestag létszámának csökkentéséért és a választási törvény reformjáért kampányolt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport