Warren Buffet szerdán közzétette az adományozók első listáját, hat héttel azután, hogy a Microsoft alapítójával együtt útjára indították a kezdeményezést.

A listán mások mellett olyan ismert emberek szerepelnek, mint Paul Allen, a Microsoft társalapítója, Michael Bloomberg New York-i polgármester, Larry Ellison, az Oracle szoftvergyártó alapító-vezérigazgatója, Ted Turner, a CNN amerikai hírtelevízió alapítója, George Lucas hollywoodi filmrendező, David Rockefeller, a híres Rockefeller család sarja és Barron Hilton, a Hilton szállodalánc alapítójának a fia.

Gates és Buffett a leggazdagabbak nemzetközi jegyzékén a második, illetve a harmadik helyen szerepel. A 79 éves Buffett a Berkshire Hathaway befektetési társaság elnök-vezérigazgatója, vagyonát 47 milliárd dollárra becsülik. Nemrég megfogadta, hogy vagyona 99 százalékát vagy még életében, vagy a végrendeletében filantróp célokra fogja felajánlani.

Gates, a Microsoft szoftvercég alapítója már eddig is aktív szerepet játszott a jótékonykodásban. Erre a célra hozta létre - feleségével közösen - a Bill és Melinda Gates alapítványt, amely az utóbbi években több milliárd dollárral támogatott emberbaráti projekteket, elsősorban a fejlődő országokban.