Reggel 9 órakor augusztusi kiskereskedelmi forgalmi adatokat közöl a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Júliusban a forgalom volumene év/év alapon 2,6 százalékkal, az év első hét hónapjában pedig 1,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Fél 11-kor a brit statisztikai hivatal harmadik negyedéves, előzetes GDP-adatot közöl. A második negyedévben a várt 0,5 százalék helyett 0,4 százalékkal zsugorodott a brit gazdaság az első negyedévhez képest. Az elemzők a harmadik negyedévre 0,6 százalékos bővülést várnak.

Délután fél háromkor az Egyesült Államokban a tartós fogyasztási cikkek megrendelésállományáról és az új munkanélküliségi segélykérelmek alakulásáról jelenik meg fontos adat. A tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya augusztusban 30,1 milliárd dollárral, 13,2 százalékkal 198,5 milliárd dollárra zuhant a felülvizsgált júliusi 3,3 százalékos bővülés után. Szeptemberre a szakemberek ismét bővülést várnak, 5,7 százalékot az előző hónaphoz viszonyítva. A munkaügyi minisztérium a heti új munkanélküliségi segélykérelmekről ad tájékoztatást, az előző héten 388 ezren jelezték segélyigényüket a hatóságoknál.

A tengerentúlon 16 órakor ingatlanértékesítési adatot is publikálnak, a National Association of Realtors (NAR) adatai szerint augusztusban 2,6 százalékkal csökkent a függőben levő lakásértékesítések száma (a főindex értéke 101,9-ről 99,2 pontra csökkent), az elemzők szeptemberre ismét növekedést várnak, 1,8 százalékot.