A KSH reggel a nemzetközi turisztikai keresletet harmadik negyedéves alakulásáról közöl adatokat.

Az ÁKK hármas kötvényaukciót tart; a 2014/D jelű államkötvényből 15, a 2017/A jelűből 12, míg a 2022/A jelzetű államkötvényből a terv szerint 8 milliárd forintnyi mennyiséget bocsátana árverésre az államadósság kezelője. A legutóbbi hasonló eseményen rendre 8,38; 8,68; illetve 8,78 százalékos hozamszintek alakultak ki.

Külföldön a magyar idő szerint még a hajnali órákban megjelenő novemberi kínai beszerzési menedzser indexszel (pmi) indul a makronaptári bejegyzések sora. Az elemzői várakozások szerint a mutató hajszállal az 50 pontos határérték alá zuhanhat, ami a kínai feldolgozóipar enyhe zsugorodására utalhat.

Még ugyancsak a reggeli órákban Svájcban harmadik negyedéves GDP-adatot közölnek, és a várakozások szerint éves összevetésben 2,3 százalékról 1,8 százalékra lassulhatott a gazdasági növekedés.

Valamivel később előbb Németország, majd az eurózóna novemberi pmi-adata kerül napvilágra, és mindkét esetben a megelőző hónapban regisztrált számok változatlanul maradására számítanak, ami előbbi esetében 47,9, utóbbinál 46,4 pontos értéket jelent.

Reggel kilenc órától az Európai Központi Bank (ECB) új vezetője, Mario Draghi az Európai Parlamentben tart majd beszédet.

Délután fél háromkor az Egyesült Államokban a munkanélküliségi ellátásért beadott igénylések számáról jelentenek - várhatóan javuló adatokat. Négy órakor az ISM Intézet novemberi feldolgozóipari indexe érkezik, és itt - szemben Kínával és az euróövezettel - további emelkedést prognosztizálnak.