A KSH az építőipar áprilisi teljesítményéről jelent.

Délelőtt az ÁKK hármas aukciót tart, amelyen három-, öt- és tíz éves kötvényeket tervez értékesíteni sorrendben 20, 15, illetve 10 milliárd forint értékben.

Ugyancsak a reggeli órákban a svájci ipar első negyedévéről érkezik adat, és a svájci jegybank is ülésezik. Bár a 0,25 százalékos alapkamaton ezúttal várhatóan nem változtat az SNB, a döntést követő kommentre érdemes lehet figyelni, ugyanis a devizapiacra is hatással lehet.

Délelőtt még az eurózóna májusi inflációjáról is közölnek számokat; a konszenzus gyakorlatilag stagnálást valószínűsít.

Az Európai Központi Bank (ECB) csütörtökön hozza nyilvánosságra havi jelentését is.

Kora délután pedig az Egyesült Államok májusi újlakás-építési statisztikáját ismerhetjük meg. Míg az induló építkezések száma emelkedhetett, a kiadott engedélyek száma valamelyest csökkenhetett elemzők szerint.

Az USA első negyedéves folyó fizetési mérlegéről ugyancsak várható adatok érkezése; meglepetést az okozna, ha a deficit nem nőtt volna jelentősen.

Szintén a tengerentúlról a heti rendszerességgel kiadott, munkanélküli segélykérelmek számára vonatkozó statisztika is napvilágra kerül, a várakozás kismértékű csökkenést valószínűsít.

Végül a Philadelphiai Fed júniusi indexe is megjelenik csütörtökön, és jelentős javulást jelezhet a mutató az elemzői várakozás alapján.