Európai szolgáltatói beszerzési menedzser (PMI) indexekkel indul a nap szerdán, miután Magyarországon nem lesz friss makroadat.

Februári szolgáltatói PMI viszont lesz Olaszországban, Franciaországban, Németországban és eurózónára vonatkozóan is. A különböző PMI indexekben az egyetlen hasonlóság az, hogy nem várnak változást egyik esetében sem az elemzők januárhoz képest. Kivétel azért természetesen van Olaszországban a 39,6-os érték után most 41,1 pontos értéket várnak.

Franciaországban 40,1 pont, a németeknél 41,6 pont volt a PMI januárban. Az eurózónában a 39, pontos szolgáltatói PMI mellett a végleges összetett PMI adatát is közlik, ami 36,2 pont volt.

Amerikában szerdán teszik közzé a Bézs Könyvet, amelyből a legutóbbi kamatdöntés hátterét ismerhetjük meg. Az ISM nem feldolgozóipari indexe is ekkor lát napvilágot, a szakértők az előző 42,9 adat után most 41,3 pontot várnak. A munkahelyek számának változásáról az ADP adatot is holnap lehet megismerni, a Bloomberg elemzői 630 ezres számot várnak az előző 522 ezer után.