A panamai rendőrség pénteken letartóztatott egy férfit, aki a gyanú szerint részt vett abban az októberi akcióban, melynek keretében fegyveres férfiak lecsaptak az ország fővárosának repterére, ahol egy hangárban egymillió sérült amerikai dollár (közel 319 millió forint) várakozott arra, hogy az Egyesült Államokban megsemmisítsék őket - olvasható a portálon.

A rablás a DHL nemzetközi szállítmányozó cég egyik, panamavárosi nemzetközi repülőtéren található teherhangárjában történt október 6-án hajnali 2 óra körül.

Az elkövetők egy olyan kisteherautóval jelentek meg a hangárnál, melyen a repülőtér biztonsági szolgálatának logója volt látható, majd a járműből kiszállva megfenyegették a biztonsági őröket, és négy zsák pénzzel távoztak.

A hatóságok október végén nyilvánosságra hoztak pár képet az egyik feltételezett elkövetőről, és 10 ezer dollárnyi (3,2 millió forintnyi) nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít megtalálni. Azonban a pénteki letartóztatás után azt nem hozták nyilvánosságra, hogy az őrizetbe vett férfi ugyanaz-e, mint akire kiadták a körözést.

A rendőrség a letartóztatás során egy kézifegyver másolatát is megtalálta, amelyet bizonyítékként fognak felhasználni az ügyben, szóval az is lehet, hogy a rablás valójában egy túl jól sikerült átverés volt.