Az amerikai függetlenségnapi felvonuláson egy fegyveres egy háztetőre a tömegbe lőtt Chicagóba. A fegyveres egy sikátorban lévő létra segítségével mászott fel egy üzlet tetejére – közölte a rendőrség. A támadás után pánik tört ki a tömegben, sokan emiatt sérültek meg.

Órákkal később a rendőrség bejelentette, hogy őrizetbe vették a gyanúsítottat, miután a 22 éves Robert E. Crimo III feladta magát a hatóságoknak.

A rendőrség közölte, hogy nem tudja, mi volt a Highland Parkban hétfőn elkövetett lövöldözés indítéka. A sebesültek életkora 8 és 85 év között volt, köztük négy vagy öt gyermek.

„Úgy hangzott, mintha tűzijátékot robbantottak volna” – mondta a Reutersnek Richard Kaufman nyugalmazott orvos, aki az utca túloldalán állt azzal a hellyel szemben, ahol a fegyveres tüzet nyitott, hozzátéve, hogy körülbelül 200 lövést hallott. Szerinte teljes zűrzavar támadt, rengeteg volt a vér a támadás színhelyén.

Néhány órával a Highland Park-i lövöldözés után két philadelphiai rendőrtisztet lőttek le a Benjamin Franklin Parkway közelében, miközben emberek ezrei ünnepelték a július 4-i koncertet és tűzijátékot.

Májusban egy fegyveres 19 gyereket és két tanárt gyilkolt meg egy általános iskolában a texasi Uvalde-ban, mindössze 10 nappal azután, hogy a New York állambeli Buffalóban egy férfi 10 embert lőtt agyon egy élelmiszerboltban. bővebben

A legutóbbi támadás valószínűleg újra fel fogja éleszteni a vitát a fegyvertartás ellenőrzéséről, és arról, hogy szigorúbb intézkedésekkel meg lehet-e akadályozni az Egyesült Államokban oly gyakran előforduló tömeges lövöldözéseket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport