A a nemzeti statisztikai hivatal, valamint a kínai logisztikai és beszerzési szövetség (CFLP) által számított beszerzési menedzserindex (bmi) 50,0 pontra mérséklődött januárban az előző két hónapban mért 50,2 pontról, összhangban az elemzői várakozásokkal - írta az MTI.

A feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index így éppen a növekedést és a visszaesést egymástól elválasztó 50 pontos küszöbön áll.

Az év első hónapjában a feldolgozóipari nagyvállalatok teljesítménye volt a legerősebb, bmi-jük az előző hónaphoz képest ugyancsak 0,2 ponttal esett vissza, így is 50,4 ponton állt. A kisvállalatok 48,6 pontja decemberhez képest ugyan 1,4 pontos emelkedés, de továbbra is a teljesítmény csökkenését jelzi.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit index 0,4 ponttal, 53,0 pontra mérséklődött januárban. Elemzők a decemberivel azonos 53,4 pontra számítottak.

A felmérés január 20. előtt készült, így a pénteken közölt adatok még nem tükrözik kellő mértékben az új járvány gazdasági hatásait - tette hozzá a statisztikai hivatal.