Jen Psaki ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a diplomáciai tárca vezetője egész nap dolgozott, részt vett az elnöki nemzetbiztonsági tanács ülésén is. Psaki egy sor egyiptomi és külföldi vezetőt megnevezett, akivel Kerry a nap folyamán telefonon beszélt.

A minisztérium korábban tagadta, hogy a hosszú közel-keleti körútról hazatért Kerry szerdán a Nantucket szigeten található nyaralójában, illetve 7 millió dolláros vitorlásán tartózkodott volna. Holott az CBS egyik producere látta őt, a The Boston Globe című napilap pedig pénteken képet is közölt róla. Ugyanezt a fotót a CBS csütörtök este elküldte a külügyminisztériumnak, külön rákérdezve, hogy a hivatal kitart-e azon álláspont mellett, miszerint a hajón nem Kerry látható. "Igen" - volt a válasz.

A Fehér Ház által a szerdai nemzetbiztonsági tanácsi ülésről kiadott fotón nincs rajta a külügyminiszter. Kerry hivatala utóbb közölte, hogy az Egyesült Államok vezető diplomatája biztonságos telefonvonal segítségével csatlakozott a megbeszéléshez.
John Kerrynek nincs szerencséje a vízi sportokkal. 2004-ben, amikor George W. Bush elnök ellen a Demokrata Párt színeiben versenybe szállt a Fehér Házért, egy republikánus kampányfilm szörfözés közben mutatta be, azzal a szöveggel, hogy a politikában is hasonló cikkcakkos vonalat követ.

2010-ben az akkor még szenátor Kerrynek el kellet ismernie, hogy hajóját adózási okokból a massachusettsi Nantucket helyett Rhode Island államban jegyeztette be. A politikus ezután befizette Massachusettsnek az elmaradt félmillió dolláros forgalmiadó-hátralékát.
Az Egyesült Államokban a július 4-i függetlenség napja miatt hosszú hétvége van. Barack Obama elnök egy őt kajakozás közben ábrázoló fotó kíséretében kívánt kellemes ünnepet az amerikaiaknak.

QP | Quality Placement