Ha a megnyitott teraszon van kiszolgálás, a vendégek ne járkáljanak a söntéshez és a kasszához, ezt bízzák a személyzetre – idézte a szlovákiai Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) figyelmeztetését a pozsonyi Új Szó.
„A teraszra maszkban vagy respirátorban kell belépni, fertőtleníteni a kezünket, és úgy asztalhoz ülni” - tájékoztatott Dasa Racková, az ÚVZ szóvivője. Az egyes asztaloknál úgy kell ülniük a vendégeknek, hogy legalább két méterre legyenek a másik asztalnál fogyasztóktól.
„Az üzemeltetők tavaly nehezen tudták ellenőrizni, hogy egy-egy asztalnál valóban csak egy háztartásban élők ülnek-e, több konfliktus volt emiatt. A jelenlegi helyzetben azt javasoljuk, hogy lehetőleg egy háztartásban élők üljenek egy asztalnál, vagy legfeljebb olyan személyek, akik egyébként is szoktak találkozni” - mondta Racková
Az ÚVZ ezért azt javasolja, hogy egyelőre várjunk az olyan találkozókkal, amikor régóta nem látott emberekkel, társaságokkal kerülnénk közelebbi kapcsolatba, hogy a különböző csoportok esetleg ne fertőzzék meg egymást.
Legolvasottabb

Adategyeztetés: szüneteltethetik a nyugdíját annak, aki ezt elmulasztja

Így lehet kijátszani az új benzinárszabályt
Soros György megtalálta Vlagyimir Putyin gyenge pontját?

Új autómárka jelent meg Magyarországon, 20 kereskedés nyílik

Úgy halnak le az atomerőművek, hogy egész Európa energiaválságba kerülhet

Jöhet 380 vagy 450 forintos euró is

Kijev elvágná Németország köldökzsinórját Oroszországhoz

Változás a magyar boltokban: jönnek a termékek, amelyekben étolaj helyett disznózsír van
