Európában rendkívül nyomasztó a kép, miután egy sor ország jelentette a fertőzöttek rekordszámú növekedését, az élen Franciaországgal, amely első ízben vasárnap számolt be több mint 50 ezer új fertőzöttről, a halálesetek száma pedig földrészen meghaladta a negyedmilliót - sorolta az igazgató. A 46 WHO-tagországot magában foglaló hatalmas régióban van a világban jelentett igazolt fertőzöttek 46 százaléka és a halálesetek csaknem harmada.

Jelenleg jóval a vírus mögött kullogunk Európában, az előrehaladáshoz komoly gyorsításra van szükség, ahol csak lehet - mondta Michael Ryan. Szavai szerint nagyon sok a fertőzött, széles körben terjed a járvány, nagyon magas a pozitív esetek aránya és egyre nő a kontaktuskövetés kapacitásának hiánya, ami miatt a jövőben nagyon borúsak lehetnek a betegség kilátásai.

QP | Quality Placement

A WHO hivatalos ajánlást dolgoz ki azzal kapcsolatban, hogyan lehet csökkenteni a kockázatokat a koronavírus-világjárvány idején tartott választásokon.

Maria Van Kerkhove, a szervezet Covid-19-járvánnyal foglalkozó epidemológusa reményét fejezte ki, hogy a magas esetszámok ellenére az országok nem kényszerülnek országos karantén bevezetésére - írta az MTI nyomán az ATV.hu.