Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter az MTI szerint azzal indokolta a zárlat folytatását, hogy a kórházi kapacitások mintegy 75 százalékban beteltek. A helyzet szerinte annak ellenére is nehéz, hogy a kórházi férőhelyek foglaltsága több mint egy hete stabil.

A március végén elrendelt járványügyi korlátozások meghosszabbítása alól kivételt jelentenek az óvodák és a bölcsödék, amelyek hétfőtől újból megnyílhatnak. Lehetséges a szabadtéri csoportos sportolás is, amennyiben ennek folyamán 25 embernél többen nem gyűlnek össze.

Niedzielski közölte: a május 3-ai lengyel állami ünnepet magában foglaló hosszú hétvégéig zárva kell tartani a szállodákat. Nem zárta ki, hogy más korlátozásokat vajdaságonként oldják majd fel, a regionális járványadatok csökkentésétől függően.

Az április 25-ig meghosszabbított korlátozások a jelenleg zárva tartó plázákra, barkács- és bútoráruházakra, kulturális és sportlétesítményekre, a fodrászatokra és a kozmetikai szalonokra vonatkoznak. Egyelőre folytatódik a távoktatás is az általános és középiskolákban, valamint az egyetemeken. 

Szerdai adatok szerint egy nap alatt 21 283 új fertőzést regisztráltak. A Covid-19 miatt egy nap alatt 182 ember, a Covid-19 és más betegségek együttes megléte miatt pedig 621 ember hunyt el.