A koronavírus-járvány terjedése miatt felfüggesztik harminc napra a nem sürgősségi esetnek minősülő kórházi beutalásokat, műtéti beavatkozásokat, kezeléseket és vizsgálatokat - jelentette be hétfő este Raed Arafat belügyi államtitkár a Transindex.ro magyar nyelvű erdélyi hírportál szerint.  

A katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) közölte, rámutatott, a koronavírusos megbetegedések folyamatosan növekvő száma miatt nagy nyomás nehezedik az egészségügyi rendszerre. Egy hét alatt megkétszereződött az új esetek száma, és a hullám tetőzésére egyelőre nem lehet számítani. Ezért döntöttek úgy az egészségügyi minisztérium szakembereivel, valamint több kórházigazgatóval folytatott egyeztetés után, hogy 30 napra felfüggesztik az állami kórházakban a halasztható beutalásokat, műtéti beavatkozásokat, kezeléseket és kivizsgálásokat.

A szabály alól csak a sürgősségi ellátásra szorulók, a kötelező vizsgálatra jelentkező várandós nők, a daganatos betegségben szenvedők, a dialízisre szorulók és az időszakosan vizsgálatra, kezelésre jelentkezők képeznek kivételt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport