A szupergazdagok buliszigeteként ismert Míkonosz az ország egyik legnépszerűbb úti célja, minden nyáron több mint egymillió turista keresi fel, köztük hollywoodi sztárok, modellek, világhírű sportolók és influenszerek tömkelege - írja a Reuters cikkére hivatkozva a lap.

Mivel az elmúlt napokban aggasztóan elkezdett emelkedni az új koronavírusos esetek száma, a kormány ezért betiltotta a zenét éjjel és nappal is a sziget vendéglátóhelyein és üzleteiben. Emellett hajnal 1 és reggel 6 óra között kijárási korlátozást is bevezettek: ekkor csak dolgozni vagy egészségügyi okokból hagyhatja el bárki az otthonát, illetve a turisták esetében a szállását. A szigorítások első körben legalább július 26-ig maradnak érvényben.

Görögország gazdaságának egyötödét adja a turizmust ezért a tavalyi katasztrofálisan gyenge szezon után idén erősebb nyári hónapokra számítottak.

Az elmúlt hetekben országszerte lassú emelkedésnek indult az új fertőzöttek száma, ezért kötelezővé tették az oltást az egészségügyi dolgozóknak és az idősotthonok alkalmazottainak. Emellett már csak beoltott vendégek mehetnek az éttermek és klubok zárt tereibe.

Míkonosz polgármestere szerint félreértés az intézkedés, és nem tisztességes a turisztikai szezon közepén, mert a sziget vendégei zene nélkül tovább fognak állnak egy másik szigetre.