A WHO szerint a koronavírus-járvány második hullámának gyorsulása Európa szerte azt jelzi, hogy veszélyes stratégia a kormányoktól a vírust szabadon engedni a nyájimmunitás kialakulása szándékával.

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a tapasztalatok azt mutatják, a legtöbb közösségben nem alakult ki a természetes védettség - olvasható a portál cikkében.

"A közegészségügy történelmében még soha nem volt koncepció, stratégia a nyájimmunitás egy járvány kezelésében. Ez mind tudományos, mint erkölcsi szempontból problematikus" - fogalmazott a szervezet főigazgatója.

Egy mai hír szerint egy idős, 89 éves nő a napokban Hollandiában belehalt abba, hogy másodszor is megfertőzte a koronavírus. Ez az első ilyen eset a járvány kitörése óta - írta a BNO News hírportál. Feltételezések szerint az asszony kétszer fertőződött meg a koronavírussal, azaz nem a korábbi betegsége tért vissza. Eddig a kutatók 23 olyan esetet jegyeztek fel, amelyekben valaki kétszer fertőződött meg, ám ezek egyike sem végződött halállal.