Magyarországon a jegybank október 19-iki kamatmeghatározó ülésén készült jegyzőkönyv közlése az egyetlen említésre méltó makrogazdasági jelentés szerdán, ám Európában s az USA-ban annál több figyelemre érdemes adatot közölnek majd.

Brüsszelben többek között októberi beszerzési menedzser-index (PMI) adatokat közölnek szerdán - a szeptemberben 53 ponton álló összesített mutató a vizsgált szektorok teljesítményének kismértékű bővülését jelezte; a Bloomberg elemzői konszenzusa októberben stagnálást vár, s nem csak az összesített index esetén, de a térség GDP-jének kétharmadát adó szolgáltatóiparban is, ahol szeptemberben 52,3 pontos eredményt közöltek. A britek is közölik az októberi szolgáltatóipari PMI felmérésük eredményét, amely az előrejelzések szerint 0,2 százalékpontos növekedést jelezhet a szeptemberi 55,3 ponthoz képest.

Szintén szerdán hozzák nyilvánosságra az októberi eurózónás termelői árindex-adatokat, ahol a szeptemberi 0,4 százalékos áremelkedést követően az előző hónapra 0,4 százalékos termelői árcsökkenést várnak, ami éves szinten a PPI 7,7 százalékos csökkenését jelentheti.

Az Egyesült Államokban a tőzsdenyitás előtt közlik az ADP munkaerőpiaci felmérésének eredményét - szeptemberben 254 ezer állás megszűnését jelezte a kutatás, októberben ezzel szemben csak 200 ezer újabb elbocsátást várnak a szakértők.

Szintén szerdán kerül a nyilvánosság elé az ISM nem gyáripari szektorok elmúlt havi teljesítményéről szóló adatsor, amely a szeptemberi 50,9 pontról akár 51,5 pontra is emelkedhet a prognózisok szerint. Hazai idő szerint este negyed kilenckor közli a Fed nyíltpiaci bizottsága a kamatdöntő ülésén meghozott határozatot - a piaci konszenzus szerint a jelenleg 0,25 százalékos irányadó ráta módosítása nem várható.