A koronavírus-válság okozta viszonylagos bizonytalanság ellenére a cseh munkavállalók nem feltétlenül ragaszkodnak munkahelyükhöz - idézte a STEM/MARK közvélemény-kutató cég felmérését a Radio Praha. A cég HR-tanácsadóknak készült felméréséből kiderült, hogy a beosztottak ötöde azt tervezi, hogy még az idén új munkahelyet keres.

Azok harmada, akik mérlegelik az állásváltozást, azzal indokolják tervüket, hogy magasabb fizetésre vágynak. Emellett indok lehet a váltásra a túl nagy stressz, a munkával való elégedetlenség, az unalom, és fontos kifogás az is, hogy a változásra vágyók rossz viszonyban vannak kollégáikkal. Eközben azok háromnegyede, akik maradnának, elégedettek az állásukkal. Összességében a csehek kicsit jobban érzik magukat a munkahelyükön, mint egy évvel ezelőtt.

Frantisek Boudny, a Predvyber.cz, HR-portál vezetője azt ajánlja azoknak, akik változtatni akarnak, hogy vágjanak bele. Tapasztalataik szerint a tehetséges emberek el tudnak helyezkedni, és jót tesz nekik, hogy friss levegőhöz jutnak egy váltással. Vannak olyan lehetősége, amelyeket érdemes kipróbálni.