Reggel 9:00 órakor közli a KSH a január-júliusi külkereskedelmi termékforgalom adatait, a beruházások második negyedéves alakulását, valamint az ipari termelői árak júliusi alakulását.

Az MNB a hitelintézetek júliusi összevont mérlegét, illetve a háztartási és nem pénzügyi vállalati kamatlábak júliusi alakulását teszi közzé.

Európából reggel 8.00 órakor német júliusi kiskeresekedelmi adatok érkeznek, a júliusra a piac 0,1 százalékos forgalomnövekedést vár a júniusi 2,9 százalékos bővülés után éves alapon számolva.

Emellett 11.00 órakor eurózónás fogyasztói árindex augusztusi előzetes adata és munkanélküliségi adat érkezik. Elemzők szeirnt az éves fogyasztói árindex augusztusi előzetes adata év/év alapon 2,5 százalékos ütemet fog mutatni az előző havi 2,4 százalék után. A A júliusi munkanélküliségi ráta pedig a júniusi 11,2 százalék után júliusban 11,3 százalékra kúszik fel a piac várakozásai szerint.

A makroadatok tekintetében a tengerentúlon magyar idő szerint délután 4.00 órakor ipari megrendelési adatokat közölnek. Júliusra elemzők az előző havi -0,5 százalék után 1,2 százalékos bővüléssel számolnak.

A nap fő eseménye viszont - az adatközléssel egy időben - a Jackson Hole-i gazdasági fórum lesz, ahol Ben Bernanke Fed-elnök felszólal. A gazdaságpolitikai szimpóziumon 20.30-kor Christine Lagarde IMF-vezérigazgató is felszólal.