Nem normális dolog, hogy egy személy, aki nyugdíjba ment és nyugdíjat kap, az állami szektorból jövedelmet is kapjon - jelentette ki Ludovic Orban kormányfő vasárnap reggel.

"Egyetértek azzal, hogy tilos legyen a nyugdíj- és fizetéshalmozás. Nem normális, hogy olyan személyek, akik nyugdíjba mentek és nyugdíjat kapnak, emellett jövedelmet kapjanak az állami szektorból. Legyen világos a dolog, azokról van szó, akik negyven valahány évesen nyugdíjba mennek a rendőrségtől, vagy más struktúráktól, kapják a nyugdíjat, amelyek többsége magasabb, mint az átlagnyugdíj, és emellett jövedelmet kapnak az állami szektorban - olvasható a portálon.

Ha magánszektorban dolgozni akarnak, semmi gond, azzal sincs gond, ha folytatni akarják tevékenységüket, de ebben az utóbbi esetben a fizetést kell választaniuk, ameddig dolgoznak" - válaszolta a kormányfő arra a kérdésre, hogy egyetért-e a nyugdíjnak az állami szektorból származó fizetéssel való halmozásának betiltásával.

Orban véleménye szerint a közigazgatásnak korszerűsítésre van szüksége, friss emberekre, akiknek másfajta mentalitásuk van, akik a 21. század szintjén, európai módon képesek tevékenykedni a közszolgáltatásban és közigazgatásban.