Bár a görög államkötvények egyelőre nem jöttek még elő a csökkenő trendcsatornából, mégis számos német befektető és politikus finanszírozza a görög államadósságot, köztük a thüringiai gazdasági miniszter, Matthias Machnig, aki szerint "aki most leírja Görögországot, az a globális pénzügyi kaszinót támogatja", ami megengedhetetlen kockázati tényező az összes, reálgazdaságban működő célnak.

Mások is ehhez hasonlóan elvszerűen viselkednek a görög államkötvénypiacon, például Gustav Horn, a makroökonómiai és konjunktúrakutatási intézet (IMK) igazgatója, és az IG-BCE szakszervezet vezetője, akik az európai eszme melletti elkötelezettsége miatt vásárolnak.

Számos német üzletember érvel azzal, hogy a nem szabad a másfél évvel ezelőtti Lehmann-katasztrófát megismételni, és azzal is, hogy 1945 után Németország ennél is rosszabb helyzetben volt. Ha senki nem vette volna meg állampapírjaikat, akkor nem valósulhatott volna meg a későbbi nagy fellendülés.

Ezzel szemben Tasso Enzweiler, a Hering Schuppener kommunikációs igazgatója szerint Athén megbízható adós, szembe fog nézni a rá váró kihívásokkal, ezért befektetésének megtérülésében bízik.