Több mint ötszázezer tonna rizst szállít humanitárius segély gyanánt Észak-Koreába tíz dél-koreai társadalmi és vallási szervezet. az erről kiadott közleményük szerint bizottság alakult a segélykampány összehangolásához, amely a Koreai-félszigetet sújtó "klímaválság következményeinek felszámolására" irányul.

Az egészen pontosan 535 ezer tonna rizst a tervek szerint novemberig juttatják el a szomszédos országba, ebből százezer tonnát még a szeptember közepén tartandó aratás ünnepe előtt. A koordinációs bizottság azt tervezi, hogy mintegy háromszázmilliárd von (forintra átszámoltan: 77 milliárd forint) értékben gyűjt össze adományokat a többi között dél-koreai vállalatoktól, szakszervezetektől, magánszemélyektől, illetve külföldön élő koreaiaktól és külföldi szponzoroktól.

A dél-koreai agráripari intézet becslése szerint Észak-Koreában 858 ezer tonna élelmiszerhiány keletkezett a természeti katasztrófák és a rossz termés miatt. Phenjan ennek ellenére továbbra sem hajlandó fogadni a külföldről érkező humanitárius élelmiszerszállítmányokat, tartva attól, hogy behurcolják külföldről a koronavírust.