A lengyel kormány elfogadta azt a törvénytervezetet, amely a család 500+ mintájára a tehén 600+ elnevelést viseli - írta a Business Insider Polska.

Az 500+ programban, amelyet még a 2015-ös parlamenti választás után indítottak el, a családok 500 zloty (37 ezer forint) plusz családi pótlékot kapnak a gyermekeik után. Az új program a szarvasmarha- és a sertéstenyésztőket hivatott többlettámogatással segíteni.

QP | Quality Placement

A tervezet értelmében azok a mezőgazdászok kaphatják meg az új támogatást, akik javítanak állataik életfeltételein, például több mint 20 százalékkal nagyobb területet biztosítanak nekik, mint amennyit minimálisan kellene, vagy legelőhöz, futási lehetőséghez juttatják őket.

A kormány által elfogadott projekt szerint egy tejelő tehénért évente összesen maximum 595 zlotyt lehet kapni, ami több részből áll. Erre a célra 50 millió eurót tettek félre, és úgy becsülik, hogy a 65 ezer mezőgazdasági termelő él majd a lehetőséggel. A farmerek március 15-től május 15-ig adhatják a kérelmeiket elektronikus úton.