Az adófizetők szemszögéből igen drága döntést hozott a kormány, amikor kiszorította a hazai piacról az Erzsébet-utalványokat kezelő külföldi cafeteria-szolgáltatókat - írja a Népszava. Nem csak az a tízmilliárdos kártérítést kell kifizetnie a magyar államnak, amelyet a nemzetközi döntőbizottság ítélt meg - nem jogerősen - a külföldi vállalatoknak, hanem a borsos ügyvédi költségeket is - derült ki a Miniszterelnöki Kormányiroda tavaly május és az idén március között megkötött szerződéseiből.

A DLA Piper Posztl, Nemescsói, Győrfi-Tóth és Társai Ügyvédi Iroda (Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Iroda) a Le Cheque Dejeuner, valamint Sodexo által indított perekben 1,267 milliárd forintért próbálja védeni az államot, míg az Edenred elleni eljárásban a Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Iroda képviseli Magyarországot 461,3 millióért. A céggel kapcsolatos másik perben a Martonyi János korábbi külügyminiszterhez köthető Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda 257,7 millióért dolgozik a kormánynak.

Nem panaszkodhat a Trócsányi László igazságügyi miniszterhez köthető Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda sem, mert szerződése szerint a nyerőgépek betiltása után kártérítési pert indító kaszinócégek ügyében látja el az állam képviseletét 463 millióért. És a Népszava hosszan sorolja még az ügyeket, a hozzájuk tartozó jól fizető megbízásokkal együtt.