A KSH júliusi ipari adatokkal és a távközlési szektor, az internetes lefedettség második negyedéves adataival jelentkezik kedden. A júniusi ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 18,8 százalékkal csökkent, havi összevetésben viszont már 1,7 százalékos emelkedést regisztráltak.

Az MNB a magyar devizapiac augusztusi napi átlagos forgalmáról közöl számokat a rezidens hitelintézetek jelentései alapján.

Az ÁKK háromhónapos dkj-aukciót tart, a szokásos 40 helyett ezúttal 50 milliárd forint értékben - bizonyára nem függetlenül a múlt heti aukción tapasztalt fokozott érdeklődéstől. Akkor a hatalmas igény - több mint 200 milliárd forint - láttán az ÁKK úgy döntött, 20 milliárddal emeli az értékesíteni tervezett papírok mennyiségét. A dkj-kat ráadásul jó áron sikerült eladnia az adósságkezelőnek, azok 7,5 százalékos átlaghozam mellett - az előző napi másodpiaci árnál 5 bázisponttal alacsonyabb hozammal - találtak gazdára.

Nyugat-Európában francia és olasz adatok mellett például az augusztusi brit inflációs mutatót is nyilvánosságra hozzák, de érdemi hatás inkább a ZEW intézet német és eurózónás hangulatindexeitől várható.

A szeptemberi német gazdasági hangulatindex a várakozások szerint 60 pontra emelkedhet 56,1 pontról, míg az eurózónás indikátort ugyancsak 60 pontra várják, az előző havi 54,9 pontról. A devizaunióból második negyedéves munkaerőköltség-adat is érkezik, az emelkedés mértéke az előrejelzés szerint 3,7 százlalékról 3,4 százalékra lassulhatott.

A lengyelek augusztusi inflációs adattal jelentkeznek, ám az előrejelzés szerint 3,6 százalékon maradt az áremelkedés üteme. Később a költségvetés augusztusi állapotáról is közölnek számokat.

A délután folyamán megint az USA közöl fontos számokat. Fél háromkor az augusztusi termelői árindex érkezik, ami az előző havi 6,8 százalékos visszaesés után vélhetően 5,3 százalékos csökkenést mutathat. Ugyanekkor az augusztusi kiskereskedelmi forgalmi adatot is megismerhetjük, és az előző havi 0,1 százalékos hanyatlásra a várakozás szerint 1,7 százalékos bővülés jöhet. Valamivel később pedig az ABC fogyasztói bizalmi indexe kerül napvilágra az előző hétra vonatkozóan, és az elemzők szerint mínusz 48 pontról mínusz 45 pontra emelkedhetett a mutató.