"A romantikus vígjátékok már néhány éve hanyatlásnak indultak, jóval a járvány előtt. A nagy szereposztás, plusz romantika, plusz vígjáték, plusz kaland kombinációja azonban már korábban is működött, és most újra működik" - idézi a portál – David A. Grosst, a Franchise Entertainment Research nevű filmes tanácsadó cég vezetőjét.

Az elveszett város 68 millió dollárba került, ami egy romantikus komédiához képest elég drága, de a végszámlában az is nyomot hagyott, hogy a járvány alatt nem volt egyszerű a forgatás, és a sztárgázsik mellett a Channing Tatum csupasz ülepét is kihasználó marketing sem volt olcsó mulatság.

A 31 milliós hétvégi bevétel már a pandémia előtt is egészen mutatósnak számított, és az Az elveszett város sikerét csak hangsúlyozza, hogy manapság a franchise-filmeké a pálya, egy előzmény nélküli, eredeti film jóval kevesebb nézőt csábít moziba.

A nyitóhétvége közönségének 56 százaléka nő, 47 százaléka pedig 35 éves vagy idősebb volt. Ez azért figyelemre méltó, mert a felnőtt közönség a világjárvány közepette többnyire tartózkodó maradt a mozizást illetően. "Ez a teljesítmény most reményt ad arra, hogy nem a fiatal férfiak az egyetlen közönség, akiket érdekel a multiplexbe járás" – értékelt Paul Dergarabedian, a Comscore box office elemzője.

A történet szerint a briliáns de zárkózott írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock) pályája során mindig egzotikus helyekről írt a népszerű romantikus kalandregényeiben, melyek címlapján a Dash nevű hőst megjelenítő, jóképű borítómodell, Alan (Channing Tatum) feszít, aki erre a karakterre tette fel az életét.

Miközben épp új könyvét promótálja Alannel, Lorettát elrabolja egy különc milliárdos (Daniel Radcliffe), mert azt reméli, hogy az írónő elvezeti őt a legutóbbi könyvében található ősi elveszett város kincséhez. Alan bizonyítani szeretné, hogy a való életben is hős tud lenni, nem csak a könyvek lapjain, így nekivág, hogy megmentse a nőt. A nagyszabású dzsungelkalandba pottyant furcsa párnak össze kell dolgoznia, hogy túléljék az elemek és a gonosztevők csapásait, és megtalálják az ősi kincset, mielőtt örökre elveszne - írja a Port.hu.