Júliusban már a harmadik egymást követő hónapban nem változott az orosz olajtermelés, az ország az OPEC és szervezeten kívüli legnagyobb olajtermelők között létrejött önkorlátozó megállapodásnak megfelelően napi 10,95 millió hordó olajat termelt a moszkvai energetikai minisztérium szerdán közzétett adatai szerint - írja az MTI.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és a szervezeten kívüli nagy olajtermelők megállapodása értelmében az idén januártól jövő márciusig napi 1,8 millió hordóval csökkentik olajtermelésüket. Az OPEC ebből napi 1,2 millió, a szervezeten kívüliek napi 600 ezer hordót vállaltak.

QP | Quality Placement

Alexandr Novak orosz energetikai miniszter közölte, hogy Oroszország júliusban napi 307 ezer hordóval termelt kevesebb olajat, mint 2016 júliusában. Júliusban Oroszország 46,3 millió tonna olajat hozott a felszínre a júniusi 44,8 millió tonna után. A napi termelési átlag azonban a két hónapban megegyezett, mert július egy nappal hosszabb júniusnál.

Júliusban Oroszország 4,099 millió tonna olajat exportált vezetéken a júniusi 4,131 millió tonna után.

Az orosz földgáztermelés júliusban 50,8 milliárd köbméter volt, napi 1,64 milliárd köbméter a júniusi 51,28 milliárd köbméter után.