A hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék, melyet a sajtóban "vízbombának" kereszteltek el, térdre kényszerítette Calabria, Basilicata és Puglia tartományt és Abruzzót is. Két ember veszítette életét.

Víz alatt van az abruzzói Pescara városa, ahol a helyi folyó megduzzadt és kilépett a medréből. Az iskolák kedden és szerdán is zárva tartanak.  A pugliai Barlettában egy nőt kedd reggel gépkocsijával együtt elsodorta az ár. Mobiltelefonjával kért segítséget, a tűzoltók mentették ki a vízből. A tartomány közlekedése megbénult az utakat ellepő sár és törmelék miatt. A szintén pugliai Foggia térségében leállt a vasúti közlekedés. Basilicatában több települést evakuálni kellett. A kövek városában, Materában a Bradano folyót tartják megfigyelés alatt, a következő órákban önthet ki. 

A november végén Szardínia szigetén végigsöprő Kleopátra ciklon után, amelyben kilencen haltak meg, Dél-Itáliát is elérte a szélsőséges időjárás az  esőzést hozó Neptunusszal. Hideg nincsen: a néhány napig tartó télies idő után Itália középső és déli részére visszatért a tavaszi hőmérséklet. Az Appenninekben leesett hó megolvadása tovább duzzaszthatja a folyókat.

QP | Quality Placement