A cég adatai szerint az eszközpótlási költséget (replacement cost) figyelembe véve a tavalyi vesztesége 5,69 milliárd dollár volt az egy évvel korábbi 9,99 milliárd dollár nyereséget követően. Az eszközpótlási költségek levonásával számított nyereség az olajiparban a nettó nyereség megfelelője.

A december végével zárult három hónapban a BP 115 millió dollár nyereséget könyvelt el, elmaradt a szakértők által várt 360 millió dollártól. A nyereség a tavalyi harmadik negyedévben 86 millió dollár, 2019 negyedik negyedévében pedig 2,57 milliárd dollár volt.

A BP bevétele a tavalyi utolsó negyedévben 44,79 milliárd dollárt tett ki, 37 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A múlt év egészében a bevétele 35 százalékkal, 180,37 milliárd dollárra esett.

A cég olaj- és gáztermelése tavaly napi átlagban 2,375 millió hordó olajegyenérték volt, 9,9 százalékkal kisebb a 2019-esnél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!