Az Air France ugyanakkor Sanghaj és Peking felé indít különjáratokat önkéntes legénységgel annak érdekében, hogy a Kínában dolgozó munkatársai és ügyfelei haza tudjanak térni - olvasható egy közleményben.

A légitársaság szerdán már bejelentette, hogy péntektől napi egy járatra korlátozza a Sanghaj és Peking felé tartó járatainak a működését, miután "ezekre az úti célokra csökkent a kereslet". Az új típusú koronavírus epicentrumának számító Vuhan irányába már január 22-én felfüggesztette járatait a francia légitársaság.

Az Air France prioritása, hogy szavatolja ügyfeleinek és munkatársainak a biztonságát Franciaországban és mindenhol a világon - jelezte a légitársaság, hozzátéve, hogy szoros együttműködésben dolgozik a nemzeti és a nemzetközi egészségügyi hatóságokkal, és folyamatosan értékeli a helyzetet.

Szakszervezeti források szerint az Air France munkatársai csütörtök délutáni ülésükön aggodalmukat fejezték ki az igazgatóságnak a kínai úti célokat érintően, és ezt követően született meg a döntés a járatok felfüggesztéséről.